Cliënten in 2023

Hoeveel cliënten zijn verbonden aan de Rozelaar? Hoeveel cliënten wonen bij de Rozelaar en hoeveel cliënten hebben dagbesteding? In dit hoofdstuk alle feiten & cijfers over cliënten bij de Rozelaar.

feiten en cijfers.jpgfeiten en cijfers2.jpgfeiten en cijfers3.jpgfeiten en cijfers2.jpgfeiten en cijfers5.jpgfeiten en cijfers6.jpgfeiten en cijfers7.jpgfeiten en cijfers8.jpgfeiten en cijfers9.jpg

Eind 2023 zijn er 224 cliënten verbonden aan de Rozelaar. Er zijn in  totaal 99 bewoners op onze woonlocaties in Barneveld, Voorthuizen en Nijkerk. Een deel van de bewoners heeft ook dagbesteding bij de Rozelaar. Van de 182 cliënten op dagbesteding, woont 37% intramuraal. Er zijn 13 cliënten die ambulante coaching ontvangen.

Van de intramurale cliënten heeft 39% ZZP 3 of 4 en 61% heeft ZZP 5 of hoger. Financiering gebeurt hoofdzakelijk op basis van Wet langdurige zorg, waarvan Zorg in Natura (ZIN) 96% en Persoonsgebonden budget (PGB) 2%. Verder wordt 1% van de omzet gefinancierd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning en 1% uit overige financieringsvorm. 

In 2023 is het aantal cliënten de Rozelaar met 6 toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ga verder naar Medewerkers in 2023

Ga terug naar Wij zijn de Rozelaar

Ga terug naar Kwaliteitsbeeld 2023

Lees hieronder het verhaal van Rob:

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Een dag uit het leven van Rob Nieuwenhuis

Rob is altijd vrolijk. Hij houdt van gezelligheid en het liefst wenst hij iedereen goedemorgen. Op verschillende dagen van de week kan hij, mede dankzij
vrijwilligers even weg: naar Dagbesteding Rozenbottel, naar het zwembad of op zondag naar de kerk. Hoe ziet de dag van Rob eruit?

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)
Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)
Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)
Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Het verhaal van Rob staat in ons magazine erbij:
(juli 2023)

Lees al onze magazines hier:

’s Ochtends

Ik woon al meer dan tien jaar op Woonlocatie Rozenhof in Voorthuizen. Daar word ik iedere ochtend zelf om 7.00 uur wakker. Als je naar mijn dekbed kijkt, zie je meteen van welke voetbalclub ik fan ben: Ajax!

In mijn kamer staat een tafel bij het raam. Vanaf daar kijk ik op de parkeerplaats. Zo zie ik precies wie er allemaal aan komen rijden. Als ze me niet zien, klop ik op het raam en als ik dan nog niets hoor, doe ik gewoon het raam open. Tegen iedereen die langskomt zeg ik ‘goeiemorgen’. Ik ontbijt in mijn eigen kamer, lekker rustig. Daarna leg ik de pictoagenda’s voor de anderen neer. In mijn eigen appartement heb ik ook een pictobord. Dat vul ik altijd zelf in.

Als ik mijn tas zelf heb ingepakt en helemaal klaar ben, wacht ik bij het raam tot ik de bus naar Dagbesteding Rozenbottel zie (de Rozelaar zorgt voor vervoer met eigen bussen die worden gereden door oproepkrachten, vaste chauffeurs én vrijwilligers, red.). Ik ga gelijk naar buiten als de bus eraan komt, daar hoeft mijn begeleider Jacobine me nooit voor te roepen. Op Rozenbottel doe ik sorteerwerk. Soms gaan we wandelen of zwemmen.

Het zwemmen is meestal op donderdag. Er gaan altijd vrijwilligers mee, zoals Gert. Het is heel belangrijk dat hij er is, want hij neemt een brillenkoker van huis mee waar we mijn bril in bewaren. Zo krijg ik mijn bril weer veilig terug als ik ben uitgezwommen. Op zondagochtend mag ik naar de kerk. Mensen uit de gemeente hebben een rooster gemaakt om mij op te halen en weer terug te brengen.

’s Middags

Op maandagmiddag ga ik altijd fietsen met vrijwilliger Willem. Daar word ik echt blij van en het is extra leuk als ik dan een bekende zie. Doordeweeks kom ik om 15.30 uur met de bus weer terug bij de Rozenhof. Ik heb dan de postmap bij me, die geef ik af op kantoor. Wel gluur ik eerst altijd even met m’n hoofd om de deur of er iemand zit. Vaak laat ik met mijn pictoagenda zien wat ik bij Rozenbottel heb gedaan en wie er waren.

Als ik thuiskom, krijg ik fruit en drinken. Daarna heb ik tijd voor mezelf. Ik kijk dan tv of ik zit achter de computer. Meestal ga ik ook onder de douche. Op zaterdagmiddag is het iets anders, want dan mag ik naar De Klup in Barneveld (Stichting De Klup organiseert vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, red.). Omdat ik met de auto in Voorthuizen wordt opgehaald, kan ik daarnaartoe. Dat vind ik heel fijn! Bij De Klup gaan we zwemmen en naar de soos.

Om 17.30 uur staat het eten op de Rozenhof klaar. Ik eet bijna altijd in mijn eigen kamer, omdat ik dan niet zo veel prikkels krijg. In het weekend, als er minder mensen zijn, eet ik soms wel bij de anderen. Na het eten breng ik mijn spullen naar de keuken en dan is het tijd voor mijn taak: het vuilnis wegbrengen.

’s Avonds

In de avond mag ik op mijn tablet, daar heb ik de hele dag al zin in. Ik hou veel van Martin Mans en andere orgelmuziek. Daarom zoek ik graag nieuwe muziek op.

Om 19.30 uur gaan we koffiedrinken in de woonkamer. Daar heb ik mijn eigen plekje: in de grote stoel bij het raam, met mijn voeten op de poef. Ik vind het gezellig om met andere mensen te zijn en het liefst laat ik dan iedereen horen welke nieuwe muziek ik heb gevonden. Puzzelen vind ik ook fijn om te doen. Als de begeleiders de woonkamer dichtdoen, is het tijd om naar bed te gaan. Ik ga vaak als eerste, want aan het eind van een dag ben ik best wel moe. Het lijkt dan soms net alsof het al veel later is!