Terugblik op inspiratiedag 2023

Buiten is het regenachtig, die dag in september. Maar binnen genieten alle zorg- en ondersteuningsteams van de Rozelaar van een inspirerende tropische zeereis.

Korte verslagen presentaties

Philip Miedema - Horizon verkennen

Marcel Sellies - Ben ik aan boord

De dagvoorzitter begint veelbelovend: “Dit is een dag voor inspiratie en reflectie. Maar ook voor ontmoeting, goede gesprekken en lekker eten. Waarvan we hopen dat iedereen enthousiast en met mooie ideeën en nieuwe focus naar huis toe gaat.” En we kunnen wel zeggen dat dat is geslaagd!

Als eerste neemt bestuurder Philip Miedema hen mee om de horizon te verkennen: welke ontwikkelingen komen er vanuit de samenleving af op de gehandicaptenzorg? Vervolgens richt spreker Marcel Sellies de blik naar binnen. Ben je aan boord, was zijn belangrijke vraag voor reflectie.

Na de maaltijd gaan de teamleden met elkaar in gesprek. Metaforisch varen ze langs de eilanden HorizonHarbor (over cliëntzorg), Compassiekust (over professionele ontwikkeling), Oase van Ontdekking (met team-/afdelingsgebonden thema’s) en AllemaalKoraal (voor ondersteunende diensten). Op deze eilanden liggen schatkisten begraven, die symbool staan voor organisatie-brede ontwikkelthema’s. Het team gaat in gesprek over deze thema’s en kiest uiteindelijk welke schatten zij gaan opgraven. Hiermee bepalen ze hun focus voor 2024. Deze verwerken ze visueel op een poster, waardoor de zeereis van elk team zichtbaar zorgt en letterlijk onder de aandacht blijft. Tegelijk leveren de gekozen thema’s input voor de jaarplannen van de teams.

We hebben een geweldige dag met elkaar. Bij de terugkoppeling valt op dat ieder er z'n eigen eyeopeners en doelen uithaalt, dat is mooi om met elkaar te delen. We zien mooie posters, die op de locaties een plekje krijgen. Ook naderhand horen we veel positieve reacties op deze dag. In 2024 gaan we hier zeker een vervolg aan geven.

 

 

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)